scrie pentru resursa de fun

Bine ati venit pe ResursadeFun.ro

Divertisment de calitate pentru oameni inteligenti

Povestiri

31/05

Femeia in Sah

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (3 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...Loading...

Femeile cred intotdeauna ca trebuie sa aiba o autoritate mai mare, ca sunt mai grozave,mai speciale si ca trebuie sa li se permita mai multe lucruri decat barbatilor.

Au dreptate. Nu e de mirare ca si sahul spune asta!

Respectiv: Singura piesa ce are dreptul sa mearga in ce directie si sens vrea ea cat de mult doreste (si bine-nteles cea mai de pret), este exprimata la genul feminin, anume,regina.

Regina reprezinta femeia din viata de zi cu zi.Comparati va rog regina cu regele si veti observa ca e imposibil, in mod evident cea dintai fiind mult mai buna.Urmatoarea piesa ca valoare este tura, care, logic, este tot la feminin.

Din acelasi motiv. Nebunul si calul ar fi ultimele piese speciale in vreun fel, dintre care una este animal (decinu se pune; la tura fiind vorba de altceva, ea putand fi mult mai usor inlocuita cu `turn`, cuvant mai des folosit,lucru ce nu a fost facut!

`Iapa` este prea rar folosit:Majoritatea animalelor sunt utilizate in vorbire la masculin,asta pentru ca sunt…niste animale.) Cealalta este nebunul.Nebunii au drepturi speciale, pe care restul oamenilor nu le prea detin. Nu putem fi invidioase pe asa ceva, nu?Si am ajuns in sfarsit la ultima (si DA, cea din urma)piesa,cea mai des intalnita, pionul.

Este piesa cu cele mai putine drepturi si singurul lucru la care intr-adevar ajuta este pentru a recupera regina (in general), cand a juns la finalul tablei de sah, din capatul opus, asta dupa ce,cel mai probabil,o tura i-a facut locul necesar.

Si apropo de asta, nu vreau sa va mai amintesc de rocada, care arata Clar faptu lcare gele-respectiv barbatul- nu poate tine piept unui atac si trebuie inlocuit rapid! Sper ca v-am convins de valoarea femeii, sau daca nu,macar sper ca ati invatat sa jucati sah!


Trimite pe:

Facebook Twitter

Etichete:Articol publicat la: 31.05.2003, ora 04:16 PM, in categoria: Povestiri


Resursa de Fun RSS Feed             Add to any service

Scrie un comentariu


 
Lasa-ne adresa ta de email
si afla primul cele mai bune motive sa te amuzi cu pofta
exclusiv pentru oameni inteligenti
TRIMITE